Paskahousu säännöt viihdyttämään hiljaista iltaa motellissa

Paskahousu säännöt viihdyttämään hiljaista iltaa motellissa

Korttien pelaaminen on hyvin suosittu tapa viettää aikaa. Korttipelien pelaaminen ei ole todellakaan uusi tapa pitää hauskaa ja viettää aikaa. Koska pelikortit ovat olleet olemassa jo kauan aikaa, niille on kehitetty hyvin monia erilaisia pelejä. Tästä syystä pelaajille on ehdottomasti paljon vaihtoehtoja.

Sen lisäksi, että perinteiset pelikortit mahdollistavat monia eri pelejä, niihin on myös hyvin helppo saada kätensä. On hyvin mahdollista, että esimerkiksi juuri motellista löytyy perinteinen korttipakka, jota voit lainata pelaamista varten. Sen ansiosta pääset pelaamaan nopeasti ja helposti. Sinun tulee vain tietää, miten eri pelejä pelataan. Siitä syystä tämä artikkeli tulee perehtymään Paskahousuun. Kyseessä on hyvin suosittu ja viihdyttävä suomalainen korttipeli, ja se voi sopia myös sinulle. Selvitetään siis miten sitä pelataan.

Mikä on paskahousun tavoite

Tietenkin ensimmäinen asia, johon meidän tulee perehtyä on se, mikä on oikeastaan pelaajan tavoite, kun he pelaavat paskahousua. Se auttaa pelin muiden sääntöjen ymmärtämisessä hyvin paljon. Tämä on oikeastaan hyvin yksinkertainen asia.

Paskahousu on nimittäin lyöntipeli, jossa pelaaja haluaa päästä kaikista korteistaan eroon. Peliin osallistuu kolmesta viiteen pelaajaa, ja sitä pelataan perinteisellä korttipakalla. Tietenkin kaikki pelaajat haluavat voittaa pelin, mutta oikeastaan tärkeintä on, että he eivät häviä. Nimittäin se pelaaja, joka häviää paskahousussa nimitetään juuri paskahousuksi. Harva haluaa kantaa tätä nimeä, minkä takia se on vain tärkeää, että he eivät häviä.

Miten paskahousua pelataan?

Kuten mainitsimme, peliin voi osallistua kolmesta viiteen pelaajaa. Peli alkaa jaolla. Jokaiselle pelaajalle jaetaan aluksi viisi korttia, mutta tämä määrä voi kasvaa hyvinkin paljon pelin aikana, kuten tulet kohta huomaamaan. Pelin aloittaa se pelaaja, jolla on kädessään eniten kolmosia. Jos kenelläkään ei ole kolmosia, katsotaan kenellä on eniten nelosia ja niin edelleen.

Se pelaaja, joka aloittaa pelaamisen, asettaa pöytään kolmosen. Tämän jälkeen peli jatkuu myötäpäivän suuntaan. Pelaajien pitää asettaa aina kortti pöydälle. Pöydälle asetettava kortti pitää kuitenkin olla vähintään yhtä suuri kuin edeltävä kortti pöydällä. Toisin sanoen kolmosen päälle, pitää asettaa vähintään kolmonen ja niiden edelleen. Kuva kortteja ei voida asettaa, ennen kuin pinoon on asetettu kortti arvoltaan kahdeksan.

Pinon nosto ja kaato

Kuten mainitsimme aikaisemmin, pelaajien käsikorttien määrä voi kasvaa hyvinkin paljon pelatessa viidestä suuremmaksi. Tämä johtuu siitä, että pelaaja saattaa joutua nostamaan pinon. Tämä tapahtuu siinä tilanteessa, jos he eivät voi asettaa mitään korttia pinoon. Ennen kuin he nostavat  koko pinon käteensä, he voivat kokeilla onneaan. Tämä tapahtuu nostamalla yksi kortti. Jos tämä kortti sopii pinoon, se voidaan pelata. Jos se ei kuitenkaan käy pinon päälle, pelaajan pitää nostaa koko pino itselleen.

Pino voidaan kuitenkin myös kaataa. Tähän on kolme eri tapaa. Se voidaan kaataa kympillä, jos päällimmäinen kortti on numerokortti. Jos päällimmäinen kortti on kuvakortti, se voidaan kaataa ässällä. Näiden lisäksi pino voidaan kaataa neljällä samannumeroisella kortilla. Ainoa ero tähän kaikkeen on pelin erikoiskortti eli kakkonen. Nimittäin kakkonen voidaan pelata minkä vain kortin päälle,  ja sen päälle voidaan pelata vain kakkonen. Sitä ei silti tietenkään voida pelata kaato korttien päälle.

Moni pelaaja tuntee valepaskan

Paskahousu on hyvin hauska peli, mutta sen versio Valepaska saattaa olla vielä kuuluisampi vaihtoehto. Se on erityisen hauska peli siitä yksinkertaisesta syystä, että pelaajat pääsevät myös valehtelemaan tässä versiossa. Valepaska on oikeastaan muuten aivan samanlainen peli kuin paskahousu, mutta kortit asetetaan kuvapuoli alaspäin pöydälle.

Kun pelaajat asettavat kortteja pöydälle, heidän tulee sanoa, minkä kortin he ovat asettaneet. Siten he voivat sanoa esimerkiksi ruutu nelonen. Jos Valepaskasta halutaan tehdä helpompi, pelaajat voivat päättää, että heidän ei tarvitse sanoa kortin maata. Kuten sanoimme, tässä pelissä voidaan kuitenkin valehdella. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaaja voi sanoa asettavansa toisen kortin pöytään, vaikka he laittaisivat jonkin aivan toisen.

Tässä kannattaa kuitenkin ottaa se huomioon, että muut pelaajat voivat epäillä sinua. Jos toinen pelaaja epäilee sinua, hän voi katsoa, minkä kortin pelasit. Jos valehtelit, kun sinua epäillään, joudut nostamaan koko pinon. Siinä tapauksessa, että et valehdellut, sinua epäillyt pelaaja tulee nostamaan koko pinon.