Jännitystä elämään – Psyko ja Bates-motelli

Jännitystä elämään – Psyko ja Bates-motelli

Motelleja esiintyy useissa hienoissa elokuvissa ja yksi kuuluisimmista motelleista on Alfred Hitchcockin klassikkoelokuvassa esiintyvä Bates-motelli. Elokuva kertoo tarinan nuoresta naisesta, Marion Cranesta, joka pakomatkallaan kirjautuu syrjäiseen Bates-motelliin ja joutuu sen psykoottisen omistajan, Norman Batesin uhriksi. Psyko on yksi elokuvataiteen vaikutusvaltaisimmista kauhuelokuvista, joita on koskaan tehty.

Miksi elokuvat ovat tärkeitä?

Kauhuelokuvat tehdään perinteisesti niin, että ne herättävät katsojassa mahdollisimman paljon pelkoa ja jännitystä. Pelon ja jännityksen tunnetta voi saada elämäänsä monella tavalla. Joku etsii jännitystä elämäänsä menemällä virtuaalivaluutat.net -sivustolle, toiselle riittävät jännittävät elokuvat.

Katsomalla jännittäviä elokuvia on mahdollista tutkia omia pelkojaan turvallisessa ympäristössä. Pelon kokeminen voi vapauttaa omista pelon tunteista. Pelko synnyttää adrenaliinia ja sen vapautuminen voi joillekin katsojille toimia nautinnollisena kokemuksena. Kauhuelokuvia katsotaan usein yhdessä läheisten tai kavereiden kanssa: pelon kokeminen yhdessä on viihdyttävää ja usein turvallisemman tuntuista kuin yksin. Elokuvat voivat myös auttaa meitä tutkimaan omia tunteitamme ja kokemuksiamme. Siten voimme ehkä ymmärtää paremmin itseämme ja ympäröivää maailmaa. Elokuvat voivatkin olla erinomainen keino itsetutkiskeluun.

Miten voit matkustaa elokuvan kuvauspaikalle?

Psyko-elokuvan faneille matka Universalin studiolle Hollywoodiin on ehdoton käyntikohde. Studiolla on mahdollisuus tutustua elokuvassa ja sen jatko-osissa käytettyyn Bates-motellin kopioon. Voit kulkea motellin alueella ja ikuistaa itsesi ikonisen kyltin edessä. Bates-motellin lahjakaupasta taas voit ostaa Psyko-aiheisia matkamuistoja kavereillesi.

Jos haluat päästä astetta aidompaan tunnelmaan, tee retki paikkaa, johon elokuvan tapahtumat sijoittuvat. Tämä paikka on Santa Rosa Kaliforniassa – Santa Rosassa voit kuvitella olevasi mukana elokuvien tapahtumissa.

Älä pelkää motelleja

Nautitpa elokuvasta valkokankaalta tai matkustatpa maailman ääriin vieraillaksesi Bates-motellissa elokuvan oikeilla kuvauspaikoilla, Psyko tarjoaa jokaiselle jotakin. Voit katsoa elokuvaa turvallisesti kotisohvalta ja nauttia jännittävistä hetkistä yksin tai hyvässä seurassa. Tai voit laatia matkasuunnitelman ja toteuttaa unelmasi matkustamalla elokuvan syntysijoille.

Jos päätät lähteä reissaamaan elokuvan alkuperäisille kuvauspaikoille, sinun pitää todennäköisesti jossain vaiheessa löytää itsellesi yöpymispaikka. Muista tällöin, että Psyko on kuitenkin vain fiktiota ja maailma on täynnä mukavia motelleja!