Näin voit säästää majoituksessa lomamatkalla

Näin voit säästää majoituksessa lomamatkalla

Ei ole mikään salaisuus, että majoituskustannukset muodostavat yleensä suuren (jollei suurimman) osan lomamatkan hinnasta. Onneksi on olemassa muutamia yksinkertaisia niksejä, joilla voit säästää rahaa majoituksessa mukavuudesta tai laadusta silti tinkimättä. Tässä ovat parhaat vinkkimme siihen, miten voit säästää lomamajoituksessa.

Lomailla voi pienelläkin budjetilla

Varsinkin ulkomaan lomamatkat ajatellaan usein vain hyvätuloisten luksukseksi, vaikka hyvällä suunnittelulla matkustaa voi varsin edullisestikin. Aina lennoista tai muista liikkumistavoista majoitukseen, aktiviteetteihin ja ruokailuun – kaikista on mahdollista löytää edullisempia mutta silti hyviä vaihtoehtoja. Pienellä budjetilla voi vierailla vaikka hotellin kasinolla, kunhan pokerisäännöt on ensin hyvin kerrattu!

Käytä hintavertailusivustoja

Tarjolla on paljon hintavertailusivustoja, jotka voivat auttaa sinua löytämään parhaat majoitustarjoukset. Sivustot, kuten Trivago ja Kayak käyvät läpi satoja eri matkailusivustoja löytääkseen parhaat hinnat etsimillesi päivämäärille ja sijainnille. Sinun tarvitsee vain syöttää matkatietosi ja antaa sivuston hoitaa loput. Aina nämä palvelut eivät kuitenkaan löydä tiettyjen paikkojen erikoistarjouksia tai kampanjoita, joten sinua kiinnostavien kohteiden omatkin sivut on hyvä käydä läpi.

Jousta päivämäärien suhteen

Jos olet valmis joustamaan matkustuspäivien suhteen, voit säästää paljon rahaa. Esimerkiksi hotellihuoneen varaaminen maanantai-illaksi on yleensä edullisempaa kuin perjantai-illaksi. Sama pätee lentojen hintoihin: usein huomaat, että keskellä viikkoa lennot ovat edullisempia kuin viikonloppuna. Täten myös yleisten loma-aikojen ulkopuolella matkustaminen on aina halvempaa – jos siis voit pitää vapaata muulloin, on se matkakustannusten kannalta fiksua. Toisin sanoen, jos pystyt olemaan joustava ajankohdan suhteen, voit säästää pitkän pennin.

Etsi viime hetken tarjouksia

Jos et ole vielä päättänyt missä haluat yöpyä tai milloin haluat matkustaa, viime hetken tarjousten etsiminen voi olla hyvä tapa säästää rahaa majoituksessa. Hotellit ja lomakeskukset tarjoavat joskus huomattavia alennuksia huoneille, jotka ovat vaarassa jäädä tyhjiksi. Siksi kannattaakin ehdottomasti tarkistaa lähempänä matkapäivääsi millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Myös lentoja saa usein äkkilähtöinä huippuedullisesti, joten seikkailunhaluisen voi olla hyvä jättää matkajärjestelyt vasta myöhempään ajankohtaan.

Liity kanta-asiakasohjelmaan

Jos yövyt usein samassa hotelliketjussa tai käytät samaa varaussivustoa, kannattaa sinun liittyä heidän kanta-asiakasohjelmaansa. Useimpiin ohjelmiin liittyminen on ilmaista ja niiden avulla saat yksinoikeudella tarjouksia ja alennuksia, joita ei-jäsenet eivät saa. Lisäksi joissakin ohjelmissa voi myös saada pisteitä, joita vastaan voi lunastaa ilmaisia yöpymisiä tai muita etuja. Liity siis ehdottomasti mukaan mikäli tällainen ohjelma on tarjolla.

Säästö se on pienikin säästö

Lomamajoituksessa säästämisen ei tarvitse olla vaikeaa – hyödynnä vain juuri antamiamme vinkkejä! Olipa kyseessä sitten hintavertailusivustojen käyttäminen, päivämäärissä joustaminen tai viime hetken tarjousten etsiminen, on monia tapoja säästää ilman, että majoituksen laadusta tarvitsee lähteä tinkimään. Aloita siis jo seuraavan matkasi suunnittelu ja katso kuinka paljon voit itse säästää!