Omenahotelli – laadukas hotelli vai halpa hostelli?

Hääpäivää voi viettää motellissa

Moni on varmasti viettänyt yönsä ainakin kerran jossakin Omenahotellin ketjuun kuuluvista hotelleista. Näitä löytyy nykyään melkein jokaisesta Suomen vähän suuremmasta kaupungista. Nämä 2000-luvun alulla Suomeen rantautuneet väritykseltään punaiset hotellit jakavat vieläkin mielipiteitä ihmisten kesken. Ensimmäinen Omenahotelli avattiin vuonna 2003 Tampereella, ja ketjun on perustanut Kotipizza -ketjunkin luoja Rabbe Grönblom.

Millainen on omenahotelli?

Omenahotellien ideana on tarjota suht edullista majoitusta kaupunkien keskusta-alueella. Nämä siis haastavat niin hotellit sekä motellit ja hostellit. Hinnoiltaan ne ovat tavallisesti näiden kahden välimuotoa. Sisältä ne muistuttavat kuitenkin enemmän hotellia. Lähestulkoon kaikki huoneet eri kaupunkien omanhotelleissa ovat väritykseltään kirkkaanpunaisia, valkoisen ja kirsikkapuun värin kera. Tämä sama teema toistuu, ja ne ovat melko moderneja. Osa huoneista on pelkistetympiä, kun taas osasta lyötyy kaikki tarvittava aina astiastoista ja silitysraudoista ja -laudoista lähtien. Miten näiden hotellin laatua vastaavien huoneiden hintaa voidaan sitten pitää alhaisempana ja kilpailukykyisenä, jos huone sinällään vastaa normaalia hotellia?

Itsepalveluhotelliin halvemmalla

Itsepalvelu avainajatuksena

No tämäpä johtuu siitä, että omenahotelleissa ei tavata henkilökuntaa. Voit varata huoneen netissä, tai joissain omenahotelleissa suoraan omenahotellin oven edessä olevan lomakkeen avulla. Et tarvitse lainkaan avainta huoneeseesi, vaan ovet toimivat ovikoodilla. Saat koodisi huoneeseesi tietenkin ennen majoituspaikkaasi saapumista, vuorokauden etukäteen. Koodi aktivoituu tiettyyn kelloaikaan, josta lähtien huone on käytössäsi. Huoneeseen meneminen ja hotellissa oleskelu tapahtuu siis täysin itsenäisesti, ilman henkilökunnan tai aulapalveluiden kohtaamista. Tämä voi joistain ihmisistä tuntua vieraalta ja oudolta, mutta ehkäpä ensimmäisella kerralla huomaatkin, miten tuo aulapalvelu ei olekaan välttämätön hotelleissa. Jotkut voivat kokea tämän kylmäksi, kun et kohtaa yleensä henkilökohtaista asiakaspalvelua ollenkaan vierailusi aikana. Ei kannata kuitenkaan pelätä, että saavut huoneeseen, joka on sellaisenaan edellisten kävijöiden jäljiltä. Sen verran palvelua hotellilla nimittäin tietenkin on, että siivoojaat käyvät siistimässä huoneet ja vaihtamassa liinavaatteet sekä pyyhkeet jokaisen kävijän jälkeen.

Punaisella värityksellä varustettu huone

Entä hotelliaamiainen?

Luonnollisesti tähän itsepalveluhotelliin ei kuulu aamiaista omenahotellin toimesta. Kuitenkin suurimmalla osalla omenahotelleista on diili jonkin läheisen kahvilan, ravintolan tai toisen hotellin kanssa, että pääsette sinne aamiaiselle. Voitkin siis varauksen yhteydessä halutessasi ostaa täältä aamiaisen alennetuin hinnoin. Jos et halua maksaa ylimääräistä hotelliaamiaisesta, voit nauttia tämän myös hotellihuoneen puolelta. Jokaisesta huoneesta löytyy minijääkaappi, jossa ruokasi ja juomasi säilyvät hyvänä. Lisäksi, huoneissa on vedenkeitin sekä teetä, pikakahvia ja maitojauhetta. Kaupungin keskustan ollessa sijaintina, pääsetkin luonnollisesti nopeasti myös kahviloihin ja ravintoloihin väliaikaiselta kotioveltasi.