Miten saada aika kulumaan motellissa?

Motellit ovat monille ennen kaikkea yöpymispaikka. Motellissa käydään vain nukkumassa ja matka jatkuu monilla varhain aamulla. Tällöin jo pelkkä TV tuo huoneeseen riittävästi viihdettä, puhumattakaan, että lähes kaikilla on älypuhelimen kautta portti lähes kaikkeen maailman videoviihteeseen.

Osa meistä käyttää kuitenkin pitkiäkin aikoja motelleissa, jolloin aika voi ennemmin tai myöhemmin käydä pitkäksi. Varsinkin työntekijät, jotka on komennettu vieraalle paikkakunnalle, voivat kokea aikansa viikkojen motellissa asuttuaan käyvän pitkäksi.

Se mikä tapahtuu motellissa, jää motelliin

Legendaarista lausetta ”what happens in Vegas, stays in Vegas” on sovellettu Suomessa esimerkiksi risteilyaluksilla. Kun olet poissa kotoa, voitkin tehdä jotain repäisevämpää, jota et ehkä kotonasi tekisi. Ole siis villi ja tee jotain tylsyyden tappamiseksi jotain, mitä olet aina halunnut tehdä, mutta et ole koskaan tehnyt.

Jos sinulla motellissa seuraa, tehkää yhdessä jotain arjesta poikkeavaa ja erilaista. Pelatkaa esimerkiksi räsypokkaa, jota harva meistä on koskaan pelannut. Iso osa suomalaisista tietää, mitä räsypokka on, mutta harva on sitä oikeasti pelannut.

On varmaa, että mieli piristyy ja aivot saavat aivan uusia ajatuksia, kun vaatteet alkavat vähenemään. Samaan aikaan mieleen voi tulla hyvin erilaisia ajatuksia. Räsypokka jää varmasti mieleen, pelasipa sitä sitten tutussa tai vieraassa seurassa.

Opettele uusi taito

Ajan tappamiseksi ei aina tarvitse kääntyä viihteen puoleen, vaan ajan voi käyttää myös hyödykseen. Voit esimerkiksi opetella jonkin uuden taidon, minkä olet aina halunnut hallita.  Tämä voi olla mitä tahansa kitaran soittamisesta uuden kielen oppimiseen.

Netissä voit oppia nykyisin lähes mitä tahansa. Osa materiaalista on ilmaista ja osa maksullista. Esimerkiksi uuden kielen oppiminen ei ole koskaan ollut niin helppoa kuin nykyisin. On olemassa kymmeniä sovelluksia ja verkkosivustoja, joita voi käyttää uuden kielen oppimiseen. Voit katsoa myös YouTubesta lyhyitä videoita, joiden kautta oppiminen on sekä tehokasta, että hauskaa. Ja mikä ehkä parasta, voit tehdä kaiken omaan tahtiisi.

Äänikirjat vievät toiseen maailmaan

Monen työhön kuuluu nykyisin tietokoneen ruudun tuijottaminen aamusta iltaan. Tämän lisäksi moni käyttää myös vapaa-ajan puhelimen ja tietokoneen ruudun tuijottamiseen. Silmät ovatkin kovilla tämän vuoksi.

Äänikirjat ovat hyvä vaihtoehto ihmisille, jotka haluavat uppoutua johonkin toiseen maailmaan, mutta rasittamatta silmiään. Äänikirjoja voi ladata internetistä, ja niitä voi kuunnella myös suoratoistopalveluiden kautta. Äänikirjoja löytyy melkein mistä tahansa aiheesta, historiasta kaunokirjallisuuteen, ja True Crimestä liiketoimintaan. Monia äänikirjapalveluita voi kokeilla maksutta 1–4 viikkoa.

Kävele tai juokse ulkona

Jos majoitut kaupungissa sijaitsevassa motellissa, hyödynnä tilaisuutta tutustua kaupungin nähtävyyksiin. Lähde ulos katsomaan nähtävyyksiä ja harrasta samalla liikuntaa. Kävely tai juoksu ulkona on loistava tapa tappaa aikaa, ja se on myös hyväksi terveydellesi.

Jos yövyt motellissa pikkukaupungissa tai maaseudulla, käytä tilaisuutta hyväksesi nauttia raikkaasta ilmasta ja kenties leppoisammasta ilmapiiristä. Maalla eletään usein rennommin ja rentous on tarttuvaa. Mene vaikka paikalliselle huoltoasemalla nauttimaan aamupala ja vaihtamaan ajatusta paikallisten eläkeläisten kautta. Saat varmasti uutta ajateltavaa ja näkökulmaa elämääsi.

Moni valitsee Netflixin

Helppo valinta ajan tappamiseksi on tietenkin mainiota viihdettä tarjoava Netflix. Voit katsoa TV-ohjelmia, elokuvia ja dokumentteja lähes mistä tahansa aiheesta. Netflix on loistava tapa tappaa aikaa, olitpa sitten yksin tai seurassa.

Jos haluat katsoa videoita kuitenkin täysin maksutta, niin silloin myös YouTube on vaihtoehto. YouTubesta löytyy paljon viidettä ja asiasisältöä aiheesta kuin aiheesta. Olitpa sitten kiinnostunut suomalaisista maanviljelijöistä tai vaikka aasialaisista instrumenteista, löytyy siitä videoita varmasti YouTubesta.