Tekemistä koko perheelle hotelli-iltaan

Tekemistä koko perheellMinimotel Tohmajärvie hotelli-iltaan

Matkustaminen perheenä voi olla ihana kokemus. Olitpa sitten hotellissa, motellissa tai vaikka Airbnb-asunnossa, on tärkeää ottaa kaikki irti yhteisestä ajasta etsimällä aktiviteetteja, joista kaikki voivat nauttia. Mutta mitä tehdä, jos haluatte mieluummin viettää illan sisätiloissa? Lue lisää ja löydä hyviä ideoita tylsyyden torjuntaan!

Pitäkää yhdessä hauska elokuvailta

Elokuvien katsominen on toinen hyvä tapa rentoutua ja viettää laatuaikaa yhdessä perheenä. Pyydä jokaista perheenjäsentä valitsemaan elokuva ja arpokaa, minkä niistä katsotte. Jotkut hotellit tarjoavat elokuvien vuokrauspalveluja – tarkista siis huonepalvelun menu ennen kuin striimaat elokuvia omasta laitteestasi! Jos majoitutte Airbnb-asunnossa, voitte ehkä jopa pitää hauskaa projektorin ja popcornin kanssa, mikä tekee elokuvasta erityisen herkullisen.

Korttipakka muuntuu moneksi eri peliksi

Korttipakkaa on helppo kuljettaa mukana matkoilla ja sitä on myös laajalti saatavilla monissa kaupoissa, jos unohdat omasi kotiin. Korttipelit sopivat kaikenikäisille ja ne ovat erittäin hauskoja, kun niitä pelataan yhdessä perheenä. Peli täytyy valita tietenkin nuorimmaisten ikä huomioon ottaen, ettei se käy liian vaikeaksi. Yksi hauska ja säännöiltään melko yksinkertainen peli on perinteinen paskahousu.

Kokatkaa jotakin aivan uutta

Yhdessä kokkaaminen perheenä voi olla todella mukava aktiviteetti. Voitte oppia uusista kulttuureista ja ruoka-aineista, kokeilla erilaisia reseptejä ja pitää hauskaa samalla, kun luotte jotain herkullista syötävää! Hotellin tai huoneiston keittiö on yleensä hyvin varustettu ruoanlaittoa varten, mutta jos majoitutte muualla, saatatte joutua improvisoimaan. Ei hätää – voit silti valmistaa aterian, vaikka käytössäsi olisi vain joitakin perusvälineitä ja minimaalinen määrä ainesosia. Jos muu ei auta, voitte yksinkertaisesti tilata ruokaa!

Luova tekeminen saa mielikuvituksen lentoon

Toinen hyvä aktiviteetti on luova kirjoittaminen tai piirtäminen. Antakaa jokaiselle perheenjäsenelle paperia ja kyniä, asettakaa ajastin 5-10 minuutiksi ja haastakaa itsenne sitten keksimään tarinoita tai piirtämään jotain matkaan liittyvää. Tämä on erityisen hauskaa, jos matkustatte jonnekin eksoottiseen paikkaan – haastakaa itsenne piirtämään maisemia sen perusteella, mitä olette nähneet päivän aikana! Voitte myös kertoa vuorotellen tarinoita: keksikää hahmoja, jotka perustuvat oikeisiin ihmisiin elämässänne ja keksikää sitten ainutlaatuisia seikkailuja, joihin he joutuvat matkustaessaan ympäri maailmaa!

Sisäpiknik ja karaoke-ilta ovat lyömätön yhdistelmä

Hyödynnä hotellihuoneesi tilaa ja järjestä sisätiloihin piknikalue, jossa on huopia ja tyynyjä. Voitte syödä, juoda ja laulaa suosikkilaulujenne tahtiin. Karaokea voi laulaa esimerkiksi puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla. Myös monet hotellit järjestävät karaokea, jos olette valmiita poistumaan huoneesta hauskanpitoon. Vaikka et olisikaan karaoken ystävä, sen kokeileminen edes kerran saattaa olla sen arvoista jo pelkästään naurun vuoksi!

Hotelli-illan ei tarvitse olla tylsä

Jo etukäteen suunnittelemalla tylsät hetket on helppo välttää. Joskus lomalle voi sattua huonoja ilmoja, jolloin ulkona ei tee mieli viettää aikaa. Tai ehkä koko päivä on jo vietetty liikkeessä, eikä kukaan jaksa enää lähteä ulos. Jos sekä aikuisilla että lapsilla on hieman mielikuvitusta, voitte viettää hauskaa yhdessä ilman, että huoneesta tarvitsee aina poistua!