Etkö ole ennättänyt perehtyä kryptovaluuttoihin arjen keskellä – Reissussa se voi onnistua

Moni on jättänyt sijoittamasta kryptovaluuttoihin ihan sen takia, ettei tiedä miten se tapahtuu. Ajatus siitä ei ole välttämättä ollut kovin vaikea, mutta koska arki on muutenkin taistelua kalenteria vastaan, moni homma vain jää tekemättä. Reissun päällä aikaa voikin olla paremmin perehtyä uusiin asioihin. Jos ei jaksa lähteä katsomaan paikallisia nähtävyyksiä, aika vieraan paikkakunnan motellissa voi käydä pitkäksi ilman mielenkiintoista tekemistä.

Valinnanvaraa riittää

Kryptovaluuttoja on jo tuhansia erilaisia ja koska kuka tahansa voi käytännössä perustaa uusia, niiden määrä kasvaa vauhdilla. Kuka tahansa voi siis perustaa oman kryptovaluuttansa, mutta on eri asia, onko valuutta minkään arvoinen. Arvo perustuu kysynnän ja tarjonnan lakiin. Jos ihmiset haluavat hankkia kryptovaluuttaa, sen arvo kasvaa.

Tällä hetkellä esimerkiksi Shiba Inu on mielenkiintoinen kryptovaluutta henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita kryptoihin sijoittamisesta. Muiden kryptovaluuttojen tapaan sen kurssi lähti jyrkkään laskuun marraskuussa 2021. Moni asiantuntija näkee sillä kuitenkin olevan paljon kasvupotentiaalia. Shiba Inun kurssi on pysynyt suunnilleen samalla tasolla jo kesäkuusta 2022 lähtien.

Shiba Inu on sijoituskohteena riskialtis. Sen teknologiaa on kuitenkin pidetty esimerkiksi Dogecoiniin verrattuna edistyksellisenä, joten aivan pelkästä meemikolikosta ei ole kyse, toisin kuin jotkin ovat puhuneet. Riskialttiina sijoituskohteena Shiba Inu tarjoaa suurten kasvujen mahdollisuuksia.

Kannattaako sijoittaa tunnetuimpiin kryptoihin?

Bitcoin ja Ethereum ovat tällä hetkellä tunnetuimpia kryptovaluuttoja. Niiden hinnat ovat nousseet jyrkästi useina viime vuosina, ja vaikka ne ovatkin viimeisen vuoden aikana laskeneet, ne ovat edelleen arvokkaita. Esimerkiksi Bitcoinin arvosta on puhuttu, että se on jo melko stabiili kryptovaluutaksi. Toisin sanoen sen kanssa tuskin nähdään enää niin jyrkkiä kurssikäyriä, kuin monien uusien ja tuntemattomien kanssa voidaan nähdä.

Bitcoinista on tehnyt stabiilimman myös se, että niin monet ihmiset ovat sijoittaneet siihen. Eikä iso osa heistä todellakaan käy päiväkauppaa. Moni on sijoittanut siihen sillä ajatuksella, että katselee esimerkiksi vuosittain sen tilannetta myyntimielessä. Tällaiset henkilöt eivät reagoi pää kolmantena jalkana kurssiheittelyihin.

Ethereum saa jatkuvasti paljon mediatilaa ja sillä nähdään olevan paljon kasvupotentiaalia. Tämä johtuu siitä, että sitä ei käytetä vain kryptovaluuttana, vaan myös alustana uusien kryptovaluuttojen luomiselle. Lisäksi se tukee niin sanottuja älykkäitä sopimuksia, joiden avulla voidaan luoda kaikenlaisia eri osapuolten välisiä transaktioita, jotka toteutetaan automaattisesti tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Dogecoin on muutakin kuin vitsi

Vaikka Dogecoin luotiin vitsinä, siitä on sittemmin tullut yksi tunnetuimmista kryptoista. Tämä johtuu osittain siitä, että myös Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on useasti twiitannut siitä. Tämä kertookin, miten herkkiä kryptovaluutat ovat reagoimaan pieniinikin asioihin. Toisaalta Musk on maailman rikkain mies, joten on luonnollista, että hänen sanoillaan on painoarvoa.

Dogecoinin kurssi laski tasaisesti marraskuusta 2021 toukokuuhun 2022. Sen jälkeen kurssi on pysynyt suunnilleen paikallaan. Teknologialtaan Dogecoin pohjautuu Litecoiniin ja se perustuu algoritmiltaan Proof of Work:iin. Sitä voi siis louhia ja sen lohkoketjua pitävät yllä valtava määrä tietokoneita ympäri maailmaa.

Mikä on paras aika ostaa kryptovaluuttoja?

Tähän on vaikea vastata yksiselitteisesti, sillä kaikkien omaisuuserien hinnat, mukaan lukien kryptovaluutat, ovat jatkuvan muutoksen alaisia. Uutiset, huhut ja spekulaatiot voivat vaikuttaa suuresti hintoihin. Siksi on suositeltavaa pysyä ajan tasalla kryptovaluuttojen maailman viimeisimmistä uutisista. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että niin osakkeiden kuin kryptovaluuttojenkin suhteen, paras aika ostaa on silloin, kun hinnat ovat alhaalla ja kasvupotentiaalia on olemassa.