Tampereen kuuluisa Ilves -hotelli

Useammat majaspaikkoja koskevat uutisemme ovat kertoneet pienistä, idyllisistä majapaikoista. Nämä ovat vallan ihania, ja useimmiten mieluisampia majoituskohteita kuin isot ketjut. Kuitenkin aina silloin tällöin on hyvä kokeilla jotain erilaista, ja tällä kertaa kohteena onkin aivan Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva Sokos-hotelliketjuun kuuluva Ilveshotelli.

tre

Jo 31- vuotias Mansen maamerkki Ilveshotelli sai alkujaan innoituksen muotoonsa tulitikkuaskista. Pienen pitäjän idyllisyyttä täältä ei kannata lähteä hakemaan, mutta mukavan kokoisen kaupungin cityloistetta ja kaikkien palveluiden löytymistä kivenheiton päästä täältä löytää. Ilves sijaitsee suuren ostoskeskus Koskikeskuksen vieressä, sekä Kosken rannalla. Urheilujuhlien ystäville ja suurten stadionkeikkojen fanittajille aivan vierestä löytyy myös Ratinan stadion.

 

Sokos -ketjun hotellit ovat myös tunnettuja laadustaan, ja viihtyisten ja tilavien huoneiden lisäksi majoittumiseen kuuluu erittäin runsas ja onipuolinen aamiainen, luonnollisesti Tampereen herkun, mustan makkaran kera. Illalla ja aikaisin aamulla pääsee myös hyödyntämään Ilves -hotellin allasosastoa, sekä hiljattain uusittua kuntosalia. Kuntosali ei ole hirvittävän iso, mutta kaikki tarvittava muutamaan treeniin sieltä varmasti löytyy. Poreiden jälkeen voitkin helposti suunnata vielä Tampereen yöelämään esimerkiksi Tammerkosken sillan yli Laukontorille, tai Hämeenkadun loisteeseen. Toki voit sukeltaa suoraan suihkunraikkaana valkoisiin puhtaisiin lakanoihinkin, sillä vaikka sijainti on näinkin keskeinen, ei huoneisiin kuulu melua.

hotel

Illallista ei muutenkaan tarvitse lähteä etsimään kaukaa, sillä ravintola ja pubi löytyy samasta rakennuksesta. Vaikka Tampereelle on kohonnout muutama vuosi sitten upea, uljas Torni -hotelli, ei vanha kunnon Ilveskään kalpene sen rinnalla. Iltaisin Ilveksen ulkoseinissä heijastelee upeat, vaihtuvat värivalaistukset ja reilusta 30-vuotisesta iästään huolimatta, hotelli tuntuu uudenveroiselta.

 

Nähtävyyksiä Tampereella kesäaikaan ovat tietenkin Särkänniemi ja Sara Hildénin taidemuseo. Kesällä löytyy myös keskustasta lähes joka viikko kiinnostavia tapahtumia ja festivaaleja, kuten Tammerfest, Kukkaisviikot ja esimerkiksi Valkosipulifestivaalit. Hurjapäiden kannattaa ehdottomasti lähteä seikkailemaan myös Varalaan rakennetulle seikkailuhuvipuisto Flowparkille. Siellä pääset muun muassa roikkumaan liaaneista, liukumaan vaijeria pitkin, tai syömään jäätelöä järven rannalla huimapäisempien kiipeillessä. Tampere on myös hyvien kulkuyhteyksien varrella, ja bussit kulkevat hyvin vuorokauden ympäri. Huomaa vain, että bussia kutsutaan Nysseksi – ”Nysse tulee!”