Hotelli Mesikämmen

Miltä tuntuisi viettää loma luonnon keskellä? Ähtärissä siihen on mahdollisuus, sillä siellä sijaitsee Hotelli Mesikämmen, luonnon oma hotelli. Mesikämmenessä jokainen vierailija pääsee kokemaan luonnon rauhallisuuden sekä hotellin sisältä että ulkoa. Henkeäsalpaavat mahtipontiset luolakäytävät sekä ulkona sijaitseva kallio ja järvi nostavat lomakokemuksen varmasti aivan uudelle tasolle.

  

mesikammen3

Taustatietoa

Ähtärin luonnonhotelli Mesikämmen valmistui vuonna 1976 ja tämän hotellirakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehtiveljekset Timo ja Tuomo Suomalainen. Hotellirakennus on saanut vuonna 1978 Diploma and Silver Hexagon of Habitation Space – palkinnon. Erityisenä Mesikämmentä pidentään siksi, koska sillä on merkittäviä piirteitä arkkitehtuurissaan ja on tämän vuoksi poikkeuksellinen. Hotelli on rakennettu rinteeseen, josta löytyy kallio ja hieman alaspäin mentäessä kaunis järvi. Aula on ylimmässä kerroksessa, josta päästään menemään vain alemmas hotellin muihin osioihin kuten hotellin käytäville ja niiden kautta hotellihuoneisiin. Kaikista hotellihuoneista on upea näkymä järvelle ja myös joissain hotellihuoneissa on säilytetty 1970-luvun loppupuolen tunnelma ja sisustus.

Hinnasto päivittyy jatkuvasti, mutta esimerkiksi 2 henkilöä saa huoneen 122 eurolla vuorokaudessa. Yksi henkilö yöpyy 112 eurolla.  Mesikämmen tarjoaa myös erilaisia mökkeilymahdollisuuksia, sillä he ovat sijoittaneet mökkejä hotellin ympärille.

 

mesikammen2

Paljon erilaista loma-aktiviteettia

Mesikämmen tarjoaa hotellin lisäksi myös tasokkaan ravintolan, jossa vierailijat pääsevät nauttimaan erilaisia maukkaita aterioita. Ravintolassa järjestetään myös tapahtumia, joihin kuuluu esimerkiksi esiintyjiä ja tanssi-iltoja.

Hotellin yhdessä kerroksessa sijaitsee myös kylpylä, jossa vierailija pääsee nauttimaan uimisesta ja porealtaista. Kylpylän lisäksi ihan hotellista kävelymatkan päässä sijaitsee Ähtärin oma eläinpuisto, jossa vierailija pääsee kokemaan miltä näyttää Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Puistossa on yli 60 eri eläinlajia, joista tunnettuja ovat esimerkiksi hauskat karhut. Suurin osa näistä eläimistä on havumetsävyöhykkeelle tyypillisiä lajeja.

Mesikämmenen lähellä sijaitsee myös leirintä – ja matkailualue, ja tältä alueelta löytyy myös monenmoista aktiiviteettia. Tällä matkailualueella on esimerkiksi sauna, uimaranta, vesiliukumäki sekä mahdollisuus minigolfaukseen. Myös veneajelut ovat järvellä mahdollisia.

Mesikämmen on siis loistava valinta mikäli haluaa lähteä katsomaan miltä luonnon rauhassa oikeasti tuntuu olla. Loma tulee olemaan oivallinen myös lapsille, sillä aktiviteettia löytyy vaikka millä mitalla. Huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia, sekä ympäristö kaunista Suomalaista maisemaa.

 

mesikammen1