Soukaisten Rustholli

rustholli

Tässä blogi kirjoituksessa kerromme Raumalla Soukaisten kylässä sijaitsevasta majatalosta, nimeltään Soukaisten Rustholli. Vaikka paikka sijaitseekin Rauman ulkopuolella, on Rauman keskustaan vain ja ainoastaan 10 minuutin ajomatka. Tällä tilalla myös omistajat asuvat samassa pihapiirissä ja tila onkin edelleen toimiva maitotila.

Tilan historia ulottuu niinkin kauas kuin 1500-luvulle jolloin Matti Matinpoika niminen mies otti ja yhdisti kaksi autiota tilaa yhdeksi suureksi tilaksi. Tilasta tulikin koko kylän kattava ratsutila ja mitä luultavimmin Matinpoika oli itse ansioitunut sotilas, joka sai autiotilat lahjaksi palveluksistaan.

Tila olikin jo 1700-luvulla kasvanut Rauman seudun suurimmaksi. Soukaisten tila onkin olut jo vuodesta 1858 saman suvun omistuksessa ja nykyisin sitä isännöi Jyrki Soukainen yhdessä vaimonsa kanssa.

Kuten aiemmin jo mainittiin, tilalla toimii sekä maitotila että majoitustoiminta sulassa sovussa nykyään. Majoitustilat on pyritty luomaan viihtyisiksi, kuitenkin talon perinteitä ja historiaa kunnioittaen. Huoneistossa on tarjolla kaikki mukavuudet, kuten wi-fi, televisio, sauna, kuivausrumpu, AC ja hulppeat kylpytilat.

Hinnoiltaan Soukaisten Rustholli ei ole sieltä edullisimmasta päästä, mutta kokonaisuuden ja laadun huomioon ottaen tilan hinnat ovat suorastaan edulliset.

Lähistöllä sijaitsee myös runsas määrä erilaisia aktiviteetteja, joihin tilalla yöpyjä voi tutustua tarkemmin. Esimerkiksi Vanha Rauma, Rauman kaupunginteatteri, Rauma Golf ja Vanhan Rauman ostoskeskus sijaitsevat kaikki todella kohtuullisen matkan päässä. Jos siis maalaismaisemassa rentoutuminen ja saunominen alkaa kyllästyttää, voi matkailija suunnistaa todella vaivattomasti lähialueen rientoihin.

Tätä majapaikkaa voi lämpimästi suositella kaikille jotka kaipaavat jotakin hieman erilaista majoituspaikaltaan. Laadusta ei täällä kuitenkaan tarvitse tinkiä, sillä  tämä majoituspaikka on todella tarkoin harkittu ja lämmin kokonaisuus.