Motel Patalahti – majoitu motellissa ja hiihdä Himoksella

Motelli Myllymaja

Onko sinulla vielä talvilomaa jäljellä tai suunnitteletko viikonloppulomaa talviurheilun merkeissä? Voit löytää mahtavia paikkoja talviseen liikkumiseen myös muualta kuin Lapista. Jämsässä, Keski-Suomessa sijaitsee esimerkiksi kuuluisa talviurheilukeskus Himos, joka tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja urheilun ystäville. Voit yöpyä järven rannalla sijaitsevassa kodikkaassa Motel Patalahdessa.

Hienoja hiihtokelejä on vielä varmasti edessäpäin – ota siis suunnaksi Jämsä ja vietä laatuaikaa urheillen ja lepäillen! Himoksella voit nauttia talviurheilulajeista ja Motel Patalahdessa yövyt ja rentoudut mukavasti.

Miksi kannattaa valita Motel Patalahti

Motel Patalahti on mukava majoitusvaihtoehto, joka sijaitsee aivan Himoksen naapurissa. Motellissa majoitut viihtyisästi ympäri vuoden, mutta se on erityisen suosittu majoituspaikka talvella, sillä se sijaitsee lähellä Himoksen rinteitä. Patalahden huoneet ovat tilavia kahden hengen huoneita. Motelli sijaitsee järven rannalla ja huoneista voit nauttia kauniista järvinäkymistä.

Motellista käsin voit tutustua niin Himoksen aktiviteetteihin kuin itse Jämsän kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Viereisellä Patalahden liikenneasemalla voit käydä syömässä niin herkullisen aamiaisen kuin päivän muutkin ateriat. Liikenneaseman kaupassa hoituvat pikkuostokset ja kahvilassa voit nauttia ”Patiksen” legendaarisista letuista.

Jos haluat laskettelusessioiden välissä viettää aikaa hieman rauhallisemmin, voit rentoutua motellihuoneessa, surffata hetken netissä ja mikäli kryptot kiinnostavat, lueskella esimerkiksi miten pelataan kryptovaluutalla ja mitä ovat krypto kasinot. Niin kuin mikä tahansa harrastus, myös kryptovaluutalla pelaaminen vaatii asiaan perehtymistä. Kun olet taas kerännyt tarpeeksi energiaa, voit jatkaa talviaktiviteettien parissa.

Motel Patalahden sijainti Himoksen läheisyydessä tekee siitä mahtavan paikan harrastaa monenlaisia talviurheilulajeja, kuten murtomaahiihtoa, laskettelua, lumilautailua, lumikenkäilyä, vaellusta ja moottorikelkkailua.

Patalahden liikenneaseman palvelut

Patalahden liikenneasema sijaitsee aivan motellin vieressä. Se on yksi Suomen tunnetuimmista ja legendaarisimmista huoltoasemista, ja se on toiminut jo yli 60 vuoden ajan. Paikka on erityisen kuuluisa letuista, paistetuista muikuista, lihapiirakoista ja munkkirinkilöistä. Paikallisten ja matkailijoiden suosiossa oleva liikenneasema on myös suosittu moottoripyöräilijöiden pysähdyspaikka.

Liikenneasema on lisäksi tunnettu erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Sen laajalla piha-alueella on järjestetty muun muassa moottoripyörä- ja autoharrastajien kokoontumisia sekä perinteistä juhannusjuhlaa. Aseman yhteydessä toimii myös pieni kauppa, josta voi ostaa kaikkea tarpeellista, muun muassa pikkupurtavaa ja virvokkeita, makeisia ja matkamuistoja.

Patalahden liikenneasemalle on helppo löytää, sillä se sijaitsee valtatie 9:n varrella noin 15 kilometriä Jämsän keskustasta pohjoiseen.

Hiihtolomalla Himokselle

Himos on suosittu hiihtokeskus ja lomakohde, joka sijaitsee Jämsässä Keski-Suomessa. Se on erityisesti hiihtoloman viettäjien suosiossa, mutta myös muina aikoina sen palvelutarjonnasta nauttivat niin matkailijat kuin jämsäläiset itse. Himos tarjoaakin monia aktiviteetteja ja palveluja ympäri vuoden. Kuten sanottu, talvella Himoksella voi harrastaa lukuisia erilaisia talviurheilulajeja. Laskettelijoille hiihtokeskuksessa on tarjolla yhteensä 21 rinnettä, joista suurin osa soveltuu hyvin aloittelijoille ja perheille. Myös kokeneemmille laskettelijoille Himoksella on omat haastavammat rinteensä.

Eikä Himos ole suinkaan vain hiihtolomakohde! Kesäisin Himoksella voi nimittäin harrastaa golfaamista, pyöräilyä, vaellusta ja melontaa. Himos on lisäksi suosittu konsertti- ja tapahtumapaikka, ja siellä järjestetään vuosittain monia erittäin suosittuja tapahtumia, kuten Himos Juhannus ja Iskelmä Himos. Himokselta löytyy monia ravintoloita, kahviloita ja muita palveluita.

Tutustu Jämsään

Jos matkaat Himokselle ja yövyt Patalahdella, kannattaa tutustua samalla myös Jämsän kaupunkiin.  Jämsä on luonnonkaunis ja viehättävä kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Jos sinulla on siis aikaa tutustua myös kaupunkiin, tässä muutama vinkki, mistä voit aloittaa:

  • Luonto. Kaupunki sijaitsee upeissa järvimaisemissa, Suomen toiseksi suurimman järven Päijänteen länsirannalla. Talvella voit harrastaa pilkkimistä ja kesällä onkimista. Voit myös tutustua Isojärven kansallispuistoon, Vororotin luonnonsuojelualueeseen tai Rotkojärveen.
  • Kulttuuria ja nähtävyyksiä. Jämsässä on useita kulttuurikohteita, kuten vuonna 1929 rakennettu Jämsän kirkko. Kaupungista löytyy myös useita kotiseutumuseoita ja erikoismuseoita, kuten Lelumuseo. Lisäksi kaupungissa toimii monia harrastelijateattereita, jotka tarjoavat komediaa ja jämsäläisiä tarinoita.
  • Kahvilat. Jämsässä on lukuisia kahviloita, jotka tarjoavat paikallisia konditoriatuotteita ja leipomuksia. Käy esimerkiksi Kahvila Akuliinassa tai Siskon Kahvilassa.
  • Liikuntaa ja viihdettä. Himoksen lisäksi kaupungista löytyy muitakin aktiviteetteja, kuten Maauimalan liikuntapuisto. Sieltä löytyvät Bukk Off Ice -harjoittelurata, Pump Track -rata sekä Liikennepuisto.

Onpa suunnitelmissasi sitten hiihtoloma Himoksella, viikonloppu lasketellen tai pidempi tutustuminen Jämsään ja sen nähtävyyksiin, Motel Patalahti on oiva paikka majoittumiseen ja yöpymiseen. Muista siis Patalahti, kun seuraavan kerran mietit, mihin suuntaisit vapaa-ajan viettoon!