Bengtskärin majakka

Miltä kuulostaisi yöpyä Pohjoismaiden korkeimmassa majakassa, aaltojen tyrskyessä ympärillä ja lokkien kirkuessa taivaalla. Siihen on mahdollisuus Turunmaan saaristossa Bengtskärin majakalla , jossa yöpyminen on todellinen elämys. Täällä matkailija saa kokea luonnon voiman ja kauneuden, samalla kun hän voi rentoutua kauniisti mutta yksinkertaisesti sisustetuissa huoneissa.

Majakassa on yhteensä kuusi huonetta varattuna majoituskäyttöön, joten mistään suuresta ketjuhotelli tunnelmasta tuskin voi puhua tämän kohdalla. Huoneet ovat kukin neljän hengen huoneita ja niiden merellinen, mutta samaan aikaan askeettisen viihtyisä tunnelma on omiaan antamaan majoittujalle uskomattoman rentouttavan majoituskokemuksen.

majakka huoneet

majakkaBengtskärin majakka on rakennettu alunperin jo 1906, jolloin sen tehtävänä oli ohjata ohi kulkevaa laivaliikennettä ajautumasta  Bengtskärin matalalle ja kivikkoiselle rannikolle. Alueella oli tapahtunut aiemmin useita karille ajoja ja siksi haluttiin varmistaa että jatkossa näitä onnettomuuksia ei enää tapahtuisi. Majakassa asui majakanvartija aina 1960-luvun alkupuoliskolle saakka, jonka jälkeen se päätettiin automatisoida. Tämän jälkeen majakan jäätyä tyhjilleen, sen rapistuminen tapahtui nopeasti. Onneksi kuitenkin se päätettiin säilyttää ja 90-luvulla sen kunnostaminen ja matkailijoille avaaminen tapahtui.

Majakalla voi siis yöpyä, mutta siellä on myös mahdollisuus vierailla mielenkiintoisessa majakka museossa, sekä juoda päiväkahvit majakan omassa kahvilassa.

Huoneet ovat valoisia ja vanhaan tapaan sisustettuja ja niissä todella huokuu rauha, jota on vaikeaa saada tavoitettua mantereen majoituspaikoissa. Majakalla yöpyjä voi myös halutessaan ostaa majoituspaketin, johon kuuluu venekuljetus, yöpyminen ja iltasauna, launaat, illallinen ja aamiainen sekä pieni iltapala. Tämänkaltainen paketti on kuitenkin varattava etukäteen, joten siinä mielessä matkaa kannattaa suunnitella jo hyvissä ajoin.

Majakka on kuitenkin aivan hurmaava ja todellakin vierailun arvoinen, sillä jos on kurkkua myöten täynnä persoonattomia hotellihuoneita ja kaupungin vilskettä, mikään ei ilahduta mieltä enemmän kuin yö tai jopa muutama tällä hurmaavalla ja tunnelmallisella majakalla.

majakka myrsky